1. Home
  2. News
  3. Rally Dakar 2021 stage 10 Γλυκόπικρη μέρα για τη Honda ...

Rally Dakar 2021 stage 10 Γλυκόπικρη μέρα για τη Honda ...

Rally Dakar 2021    stage 10   Γλυκόπικρη μέρα για τη Honda ...
Rally Dakar 2021 stage 10

Γλυκόπικρη μέρα για τη Honda #dakar2021 #honda #sarakakis

Κυρίες και κύριοι, καλώς ήλθατε σε έναν διαφορετικό κόσμο, που ζεί και αναπνέει τις μέρες αυτές, πάνω σε εδάφη τα οποία πριν από εκατοντάδες χιλιάδες χρόνια, οι διάφορες γεωλογικές διεργασίες διαμόρφωσαν ένα απίστευτο τερέν για τα δικά μας ευρωπαϊκά δεδομένα, όπου τεράστια καλοσχηματισμένα βράχια και μια Ελληνική αποικία, δημιουργούν ένα ψυχεδελικό μοτίβο, που παίζει με τα συναισθήματα σχήματα των αγωνιζομένων του φετινού ράλυ Ντακάρ! Η σημερινή 10η αγωνιστική μέρα, είχε πολλές απαιτήσεις, και κύριο μέλημα όλων ήταν η πλοήγηση. Αυτό το σπορ της πλοήγησης, αποδεικνύεται εδώ και χρόνια ο χειρότερος εχθρός όλων όσων τρέχουν στο σκληροτράχηλο, ράλι! Μόλις 100 χιλιόμετρα έξω από την γή των Ναβαταίων, και της φημισμένης αρχαίας πόλης Al-ʿUla, εξελίχθηκε ένα τρελό σκηνικό, καθώς η διαδρομή είχε 2 ξαφνικές εναλλαγές τις οποίες πολλοί αναβάτες δεν έδωσαν την απαιτούμενη προσοχή, (όντας αγχωμένοι) και προσπέρασαν.

Όπως ήταν φυσικό αυτό δεν άρεσε σε κανέναν ιδιαίτερα σε εκείνους που βρίσκονται μπροστά στην βαθμολογία! Μεταξύ αυτών και του Sam Sunderland, ο οποίος λίγο έλειψε να χάσει την θέση του στην πρώτη τριάδα! Σε αυτό το γεγονός συντέλεσε και το χάσιμο χρόνου που υπέστη ο πρωτοπόρος, του οποίου οι ελπίδες της νίκης εξαλείφθηκαν ενώ ο αγώνας ήθελε μόλις 100 χιλιόμετρα για να ολοκληρωθεί! Είναι πολύ κρίμα να έχεις διανύσει 252 km να είσαι πρώτος και ένα χέρι να εμφανίζεται από το πουθενά και να γκρεμίζει όχι μόνο εσένα αλλά και τα όνειρά σου! Nacho Cornejo Ο Nacho Cornejo αναγκάστηκε να εγκαταλείψει τον αγώνα καθώς διαγνώστηκε με διάσειση, και κρίθηκε αναγκαία η αερομεταφορά του! Τα νεύρα όλων ήρθαν αντιμέτωπα με την θεά τύχη, η οποία ροκάνιζε βασανιστικά τον χρόνο. Οι 4 αναβάτες της Honda που κυνηγούν τον sam Sanderland, οδήγησαν στο όριο δεν χαλάρωσαν ούτε στιγμή και προσπάθησαν αμφότεροι να ροκανίσουν τον χρόνο, παρόλο που η σημερινή διαδρομή ήθελε προσοχή στο Road book. Ο Ricky Brabec κατάφερε να κρατηθεί ψηλά στην κούρσα και να βρεθεί στην δεύτερη θέση της γενικής και να ελπίζει για το καλύτερο. Ο team mate του, Kevin Benavides, οδήγησε φανταστικά και με τα μάτια του στις σημειώσεις του, καταφέρνοντας να προηγείται στο ράλι Ντακάρ, με μικρή διαφορά 1′4 ″.

CARS

Εν τω μεταξύ, στην κατηγορία των αυτοκινήτων, η τελευταία μονομαχία μεταξύ των δύο πρωτοπόρων του αγώνα, Stéphane Peterhansel και Nasser Al-Attiyah δεν οδήγησε σε σημαντικές αλλαγές στην γενική κατάταξη! Και γιατί να οδηγήσει αφού πλέον και οι δύο εστιάζουν την προσοχή τους στα 2 τελευταία εταπ καθώς, προηγούνται με μια τεράστια διαφορά χωρίς κανείς να είναι σε θέση να τους απειλήσει. Τυχερός της ημέρας ήταν ο πολύ ωραίος οδηγός Yazeed Al-Rajhi που κατάφερε να κερδίσει το ετάπ της μέρας, καθώς η χρονική απόσταση που τον χωρίζει από τους πρωτοπόρους είναι χαοτική!

Ο Martin Macík έκανε την διαφορά. Κοίταξε στα μάτια την ομαδάρα της ΚΑΜΑΖ η οποία συνεχίζει να προηγείται στην γενική, αλλά να οδηγεί όπως πάντα ήρεμα στην μέση του αγώνα. Ο Macík πάτησε το γκάζι στο πάτωμα και ακούγοντας με προσοχή τον πλοηγό του κρατήθηκε στην πρώτη θέση του ετάπ, αφήνοντας σε όλους άριστες εντυπώσεις για την οδήγηση του!

Παντελής Τζερτζεβέλης
more...
Εικόνα 415865

Εικόνα 415866

Εικόνα 415867

Εικόνα 415868

Εικόνα 415869

Εικόνα 415870

Εικόνα 415871

Εικόνα 415872

Εικόνα 415873

Εικόνα 415874

Εικόνα 415875

© 2021 - Livemedia. All Rights Reserved