1. Home
  2. News
  3. Δάκρυσε η άσφαλτος στη Γλυφάδα

Δάκρυσε η άσφαλτος στη Γλυφάδα

Δάκρυσε η άσφαλτος στη Γλυφάδα
Δάκρυσε η άσφαλτος στη Γλυφάδα.!
Στην αστυνομία ο οδηγός.. στον άλλο κόσμο… ο άτυχος αναβάτης!
#lm
Τι και αν παραδόθηκε στην αστυνομία ζητώντας συγνώμη ο ανεγκέφαλος οδηγός της μοιραίας και πανίσχυρης corvette? Με τίποτα δεν θα μπορέσει να φέρει πίσω τον άτυχο 25χρονο νέο, τον οποίο όχι μόνον παρέσυρε και σκότωσε, αλλά είχε το θράσος να εγκαταλείψει κιόλας πάνω στην άσφαλτο, χωρίς καν να ενδιαφερθεί αν ζει ή πέθανε? Η τραγική εξέλιξη της απίστευτης τραγωδίας η οποία εκτυλίχτηκε στην οδό Βουλιαγμένης, θα μπορούσε να είναι το τέλειο σενάριο για ταινία θρίλερ στην μεγάλη οθόνη, όμως δυστυχώς συνέβηκε πριν από 3 μέρες στην σύγχρονη Ελλάδα, η οποία κόπτεται ότι διδάσκει πολιτισμό και παιδεία σε μια ενωμένη και τεχνολογικά προηγμένη Ευρώπη.
Σε αυτήν την χώρα τα τροχαία ατυχήματα αποτελούν μέρος του σύγχρονου τρόπου ζωής, μόνο που τώρα τελευταίως τα αποτελέσματά τους τρομάζουν καθώς το σύνολο των ανθρώπων που αφήνουν την τελευταία πνοή τους στην άσφαλτο, αυξάνονται με ταχύτητες που ξαφνιάζουν.
Είναι σύνηθες φαινόμενο πλέον όποιος έχει κάποιο ισχυρό αυτοκίνητο να θέλει να δοκιμάζει τις δυνατότητές του σε κάποια δημόσια οδό εντός πόλεων, την στιγμή που συνυπάρχει με πεζούς, αναβάτες, και ποδηλάτες. Η Ελληνική αστυνομία εξετάζει το ενδεχόμενο ο οδηγός της Corvette, να είχε εμπλακεί σε άτυπη κόντρα λίγο πριν από το συμβάν, και να συνέχιζε την πορεία του οδηγώντας με υπερβολική ταχύτητα! Και κάπου εδώ αγαπητοί μου αναγνώστες γενάτε το ερώτημα αν ο εν λόγο οδηγός ήταν ικανός για οδήγηση, αν είχε πιει κανένα ποτηράκι παραπάνω, ή αν ήταν εξωγήινος και εχθρός των ανθρώπων, καθώς δεν είχε την στοιχειώδη παιδεία να τρέξει να δει τον χτυπημένο αναβάτη σε τι κατάσταση ήταν και να ζητήσει βοήθεια! Αντ. αυτού τράπηκε σε φυγή σαν κάποιος να τον κυνηγούσε, εγκαταλείποντας το πανάκριβο αυτοκίνητο που όπως είδαμε κατάφερε να καταστρέψει, χωρίς καν να δει αν ο άτυχος 25 χρόνος ζει ή πέθανε! Και να πει κανείς πως ήταν κάποιος ανήλικος χωρίς δίπλωμα θα εξηγούσε πολλά η πράξη της εγκατάλειψης, αλλά να συμβεί από έναν 40χρονο και μάλιστα άνθρωπο των «ανώτερων κοινωνικών στρωμάτων» όπως θέλει να ονομάζεται, μόνο βρώμα και δυσωδία μπορεί να προκαλέσει!
Ο φόρος αίματος στην άσφαλτο όλο και μεγαλώνει! Τι και αν τα σύγχρονα οχήματα διαθέτουν απίστευτα συστήματα υποβοήθησης, τα οποία δίνουν την δυνατότητα στον οδηγό να προλάβει αρκετές άτυχες στιγμές, που τυχόν βρει στην πορεία του.
Τραγική φιγούρα στο χώρο του δυστυχήματος, δεν ήταν άλλη από τον Πατέρα του 25 χρονου , που δυστυχώς για πολύ ακόμα θα αναρωτιέται για το πώς? Και το γιατί? Και μέσα σε όλο αυτόν τον κυκεώνα, το πανάκριβο σύστημα ενημέρωσης C4I, το οποίο πλήρωσαν οι Έλληνες πολίτες με τα χρήματά τους για την ασφάλεια των Ολυμπιακών αγώνων του 2004, από το οποίο θα περιμέναμε να γίνει ο φύλακας άγγελος της ασφάλτου, καθώς κάποτε ήταν ο «big brothe»r της ασφάλειας στην Ελλάδα.
Αλλά σε αυτόν το τόπο, μιας και έχουμε γίνει πλουσιότεροι από τους Ελβετούς, μόλις τελειώσουμε την δουλειά μας εγκαταλείπουμε στην τύχη τους κάθε τι χρήσιμο που βοήθησε τόσο την παιδεία μας όσο και την ασφάλειά μας!
Το τροχαίο της Βουλιαγμένης θα πρέπει να προβληματίσει όλους μας, γιατί δεν είναι ούτε το πρώτο αλλά ούτε και το τελευταίο! Η οδήγηση πρέπει να αποτελεί μία από τις ωραιότερες εμπειρίες στην ζωή μας καθώς μας κάνει να αγαπούμε τον δρόμο και την συνύπαρξη όλων μας πάνω στο οδόστρωμα! Μακάρι μια μέρα να βγει ένα αυτοκίνητο το οποίο θα ακινητοποιείται αυτομάτως μόλις ο κακός οδηγός του κάνει την οποιαδήποτε τροχαία παράβαση! Μάλιστα καλό θα ήταν να προστεθεί ακόμη μία νέα εφαρμογή η οποία μόλις αντιληφθεί πως ο κακός οδηγός εξακολουθεί να είναι «στην κοσμάρα του», να βγάζει ένα χέρι και να τον «χεριά - ζει» μέχρι να έρθουν να τον μαζέψουν, γιατί έτσι όπως οδηγούσε, μόνο για να κυκλοφορεί δεν είναι!
Φιλικά Παντελής Τζερτζεβέλης
more...
Εικόνα 396340

Εικόνα 396341

© 2020 - Livemedia. All Rights Reserved